skip to Main Content

Огляд новинок від наших партнерів на Hannover Messe 2018

#HM18

23-27 квітня у виставковому центрі у місті Ганновер (Німеччина) пройшла провідна світова виставка промислових хайтек HANNOVER MESSE 2018.

Всі технології та галузі промисловості – від досліджень і розробок, промислової автоматизації, ІТ, промислового постачання, технологій виробництва та послуг до технологій енергетики та мобільності — були представлені в Ганновері. 

Connect & Collaborate

Основна тема виставки “Integrated Industry – Connect & Collaborate” проголошувала: взаємодія між автоматизацією та енергетичними технологіями, ІТ-платформами та штучним інтелектом є запорукою цифрового перетворення галузі.

 Більше 5000 учасників виставки HANNOVER MESSE представили свою іноваційну продукцію. Ганновер став головним майданчиком для таких тем, як концепція Industrie 4.0, енергоефективність та інтелектуальні мережі.

HM18

Однією з найпопуярніших тем цьогорічної виставки стала технологія Industrial Internet of Things (IIoT) – промисловий інтернет речей.  Використання IIoT стало must have для будь-якого виробника. Переваги об’єднання в єдині системи управління, інтеграція даних, взаємодія різних технологій, а також розумних пристроїв та сервісів стали очевидними. Тема Connect & Collaborate звучала в чисельних презентаціях та демонстраціях можливостей технологій. 

Серед компаній, які приймали участь у виставці, було багато наших партнерів, таких як Autonics, YASKAWA, COPA-DATA, Lenze, Lovato, Kubler, Ducati, Wieland тощо.

YASKAWA Cockpit

Компанія YASKAWA представила свою глобальну концепцію i3-Mechatronics для Industrie 4.0. Цей комплексний підхід включає в себе продукти “Best in Class” , такі як роботи, електропривод та технології керування, а також спеціально розроблені програмні рішення, які можуть бути використані інтегрованими, інтелектуальними та інноваційними способами. Основою концепції є абсолютно нещодавно розроблена програмна платформа YASKAWA Cockpit.

Yaskawa cockpit

З концепцією рішення i3-Mechatronics YASKAWA поєднує в собі класичну механічну технологію, інформаційні та комунікаційні технології з цифровими рішеннями, такими як штучний інтелект, Big Data та інтернет речей. “i3” означає “інтегрований – інтелектуальний – інноваційний”.

 i3-Mechatronics YASKAWA

zenon

Австрійська компанія COPA-DATA, яка є світовим лідером у сфері програмного забезпечення та сервісів для диспетчеризації та автоматизації виробництва, що допомагають компаніям реалізувати свій повний потенціал, на HANNOVER MESSE показала як SCADA система zenon дозволяє скористатися можливостями промислового IoT і “цифрового перетворення” виробництва. 

zenon – легкий у використанні модульний програмно-технічний комплекс для створення і керування системами автоматизації, візуалізації процесів, машинних операцій та управління виробництвом в цілому. Завдяки своїй відкритості легко інтегрується в існуюче ІТ-середовище та апаратну інфраструктуру підприємства.

zenon легко інтегрується в існуюче ІТ-середовище та апаратну інфраструктуру підприємства

zenon може ефективно використовуватись, як для керування невеликими локальними об’єктами, так і для організації систем автоматизації розподілених технологічних комплексів та інтернет речей (ІоТ).

Постійне розширення функціоналу системи дозволяє zenon в повній мірі реалізувати концепцію «розумного» виробництва і на практиці почати перехід до впровадження на підприємстві підходів Industry 4.0

Хмара zenon

Крім класичних проектів автоматизації серед промислових підприємств постійно збільшується попит на масштабовані рішення, які пропонують підключення від датчика до хмари і дозволяють відслідковувати дані з мобільних пристроїв. COPA-DATA відреагувала на цей попит, інтегрувавши в програмне забезпечення zenon підтримку платформи Microsoft Azure.

Завдяки знанням і багатому досвіду роботи з хмарними технологіями, концепціями “розумного виробництва” і “розумних міських рішень”, COPA-DATA в даний час досягла золотого статусу в компетенції Microsoft Cloud Platform. Статус “Золотий партнер” надається лише партнерам, які продемонстрували постійну високу продуктивність та виняткові зобов’язання.

Оскільки zenon інтегрований з Microsoft Azure, дані можна отримувати та обробляти централізовано та в режимі реального часу. Це означає, наприклад, що різні показники виробництва з різних місць можуть бути зафіксовані, зібрані, оброблені для подальшого порівняння з метою визначення потенціалу для прийняття відповідних заходів оптимізації.

Logistics 4.0 

В цьому році в Industry 4.0 з’явився новий глобальний напрямок – Logistics 4.0. У нього об’єднали технології і рішення, які за допомогою сучасних засобів ідентифікації, геолокації і мобільних пристроїв допомагають забезпечити матеріально-технічну основу і повну простежуваність виробництва. Тому в рамках HANNOVER MESSE, логістиці присвятили 5 павільйонів і виділили її в окремий напрям — Logistics 4.0

Компанія Lenze продемонструвала, що Logistics 4.0 вже не є мрією майбутнього, це вже реальність. Дані від контролера, приводів та датчиків вже можуть бути надійно передані до хмари без значних зусиль.

Lenze демонструє можливості хмари для сектора внутрішньої логістики

Lenze демонструє можливості хмари для сектора внутрішньої логістики. Блок зберігання і пошуку в процесі роботи постійно отримує нові команди: наприклад, відвезти до місця зберігання, відкласти чи отримати певні товари. Хмарні шлюзи від партнера Lenze ei3 використовуються для надійного та легкого передавання всіх відповідних машинних даних у хмару. Ці дані можна отримати через веб-інтерфейс, але працівники (обслуговуючий персонал) також можуть переглядати та аналізувати його в будь-якому місці через мобільні додатки на планшеті, а потім ініціювати оперативні відповіді.

Autonics

Компанія Autonics, яка є провідним постачальником продуктів і рішень для автоматизації в Південній Кореї, представила на HANNOVER MESSE нові продукти: оптичні давачі серії VG, двохфазні крокові системи зі зворотнім зв’язком, давачі кольорових міток серії ВС, ємнісні давачі серії PRF та регулятори температури. 

Нові продукти Autonics

За матеріалами порталу Індустрія 4.0 в Україні та офіційних сайтів HANNOVER MESSE.

Back To Top