skip to Main Content

CANopen vs EtherCAT: переваги сервоприводу ESA EDWU

ESA EDWU ілюстрація

Новий сервопривід EDWU від компанії ESA підтримує мережеві протоколи CANopen та EtherCAT і відрізняється простотою програмування.

CANopen vs EtherCAT: основні відмінності

Мережевий протокол зв’язку CANopen використовує протокол реального часу CAN (Controller Area Network – локальна мережа контролерів) – стандарт, призначений для організації високонадійних та недорогих каналів зв’язку у розподілених системах керування. CANopen використовується для зв’зку датчиків, виконавчих механізмів і програмованих логічних контролерів між собою. Мережевий протокол CANopen забезпечуює з’єднання «точка-точка» для об’єктів службових даних (SDO) та багатоадресних з’єднань для об’єктів даних процесів (PDO).

Перевагами протоколу CANopen для промислової галузі є забезпечення надійного взаємозв’язку між різними пристроями (вузлами) та можливість простого і недорогого розширення системи.

сервоперетворювач ESA EDWU

EtherCAT – стандарт промислової мережі, що відноситься до сімейства Industrial Ethernet і технологій, які використовуються для розподіленого управління в режимі реального часу. EtherCAT (Ethernet for Control Automation Technology) – це технологія, заснована на протоколах CANopen та Ethernet. Протокол EtherCAT був розроблений та оптимізований спеціально для управління промисловою автоматизацією.

І EtherCAT, і Ethernet використовують мережеву модель OSI і базуються на одній і тій же лінії зв’язку і на тому ж фізичному рівні. Крім цього, дві мережі відрізняються за архітектурою, оскільки вони призначені для виконання різних завдань. У той час як Ethernet призначений для надсилання великої кількості даних через декілька вузлів, EtherCAT – це швидка та детермінована мережа, яка обробляє дані за допомогою спеціального обладнання та програмного забезпечення.

Фактично протокол EtherCAT здатний обробляти 1000 точок вводу / виводу за 30 мікросекунд і зв’язуватись зі 100 сервоосями за 100 мікросекунд. Така швидкість можлива через те, що повідомлення обробляються в апаратному забезпеченні перед передачею підлеглому пристрою. По мірі того, як кадр даних проходить, підлеглі пристрої зчитують відповідні їм дані і в режимі реального часу вводять нові дані в потік даних.

сервоперетворювач ESA EDWU
Сервопривід ESA EDWU

З новомим сервоприводом EDWU, компанія ESA пропонує більш компактне, економічно вигідне та просте рішення для управління різними типами двигунів, такими як безщітковий серводвигун, лінійний серводвигун та серводвигун з постійним струмом до 10А.

Найбільшою перевагою сервоприводу EDWU є його простота програмування.

Сервопривід має два різні рівні конфігурації: стандартну версію з промисловою шиною даних і розширену версію з вбудованим позиціонером, інтегрованим для простих функцій руху.

Два процесори усередині перетворювача дозволяють динамічно обробляти від кількох контурів керування. Вбудоване програмне забезпечення прошивка) забезпечує такі функції:

  • Динамічне управління гальмом двигуна.
  • Контроль крутного моменту і позиціонування з високою динамікою
  • Регулювання швидкості з настроюваними характеристиками розгону/зупинки
  • Інтегрований позиціонер в розширеній версії привода
  • Живлення низькою напругою в діапазоні від 24 до 60 В

Основні характеристики:

  • Зворотній зв’язок: інкрементний енкодер або датчик Холла
  • Польова шина передачі даних: CAN DS402
  • 4 цифрові входи / 2 цифрові виходи
  • 1 аналоговий вхід +/- 10 В диференціальний (12 біт)
  • Ступінь захисту: IP20
  • Стандарт: CE
Back To Top