Skip to content

Програмне забезпечення zenon для фармацевтичної промисловості

Фармацевтична промисловість

Вимоги до якості продукції та процесів у фармацевтичній промисловості дуже високі. Програмне забезпечення zenon стандартизує дані з різних джерел і допомагає відповідати цим вимогам завдяки складним звітам та аналізу.

zenon – програмне забезпечення австрійської компанії COPA-DATA GmbH для візуалізації, диспетчерського управління, збору і аналізу даних

Переваги zenon:

  • висока надійність
  • велика гнучкість
  • можливість децентралізованої розробки
  • висока швидкодія
  • ефективність і масштабованість

Комплексна програмна платформа zenon дозволяє здійснювати ефективні процеси у фармацевтичному виробництві, від масового виробництва до невеликих партій.

Гнучкість та якість у виробництві

Навряд чи будь-яка інша галузь має такі високі вимоги до якості продукції та процесів, як фармацевтична. Програмне забезпечення zenon стандартизує дані з різних джерел і допомагає відповідати цим вимогам за допомогою складних звітів та аналізів. zenon пропонує ключові функції для моніторингу процесів та якості продукції. Основою цього є звіти, які доступні в режимі реального часу, налаштовані під конкретні потреби та ґрунтуються на перевірених даних.

Програмне забезпечення zenon
Ефективний запис даних

Зокрема, у фармацевтичній промисловості, дані, пов’язані з процесом, все ще часто збираються вручну на папері і згодом записуються в архівування даних, що призводить до втрат часу і до виникнення помилок написання, читання та введення даних. Звдяки zenon цього можна уникнути. Локально зібрані дані можна вносити безпосередньо в систему через мобільний пристрій або стаціонарний термінал. Дані відображаються в режимі реального часу і негайно архівуються.

Індивідуальні звіти

Дані про виробництво, які мають вплив на забезпечення якості, можуть оцінюватися та аналізуватися у звітах різними способами.

Це збільшує прозорість і служить основою для майбутнього рішень. Якщо ви хочете змінити шаблони звітів, просто виберіть дані за допомогою zenon та вставте їх із перетягуванням.

Можна легко змінювати вміст, формат і макет звітів і створити повністю нові індивідуальні звіти. З zenon ви отримуєте більше, ніж просто пакетні звіти!

Ефективність завдяки інтеграції допоміжного обладнання

Допоміжне обладнання у фармацевтичній галузі

Управління будівлями та моніторинг допоміжного обладнання можуть бути інтегровані в цілісну систему завдяки відкритості zenon. Таким чином, може бути підвищена ефективність всієї виробничої системи.

Якість продукції у фармацевтичній промисловості залежить не тільки від оптимального контролю виробничого процесу, але і від роботи допоміжного обладнання та пов’язаних з ним будівель, при цьому важливим є функціонування систем енергетики, охолодження води, стисненого повітря або газу.

Інтегруйте всі технології

Завдяки різноманітним рідним драйверам та галузевим протоколам в zenon (наприклад, OPC UA або BACnet), можна легко підключити складні системи або наявне обладнання , яке може складатися з багатьох технологій різного покоління.

Це дозволяє контролювати всю систему та допомагає виявляти та розуміти взаємодію між окремими частинами системи. Модульна конструкція та масштабованість системи zenon підтримують існуючі налаштування, підвищують функціональність, забезпечують незалежність обладнання та в кінцевому підсумку забезпечують кращі результати.

Програмне забезпечення zenon

Автоматизоване адміністрування сигналу zenon забезпечує, що оператори будуть негайно поінформовані про тривогу та можуть реагувати на проблеми якомога швидше. Якщо є порушення в управлінні будівлею – наприклад під час надмірного споживання енергії або різниця температур — генеруються тривоги, фільтруються, і результат надсилається електронною поштою, SMS, телефоном або голосовим повідомленням через IP до відповідального працівника. Це дозволяє швидко і ефективно проаналізувати ситуацію для вчасного виправлення помилок або корекції налаштувань в управлінні будівлею.

Інтеграція чистих приміщень та інших зон

Кожна область або окремий процес у фармацевтичній компанії вимагає індивідуально створених параметрів, будь то функціональність, моніторинг або архівування даних. Через це обладнання деяких зон, наприклад, чистих приміщень, часто не включаються в систему управління, моніторингу та виробництва. За допомогою zenon ви можете інтегрувати всі зони в чітку, повністю регульовану систему: хронологічний список подій, журнали тестів, тривог, архівувань, авторизацій користувачів, експорт даних, звіти та багато іншого. Результат: якісніший аналіз, більш глибоке розуміння процесів та можливість оптимізації процесів на всій фабриці.

Зниження енерговитрат

Споживання енергії у фармацевтичному виробництві представляє величезний потенціал для економії, який часто не реалізується. Програмне забезпеченняzenon також може використовуватися як система управління енергетичними даними (EDMS). zenon дає можливість аналізувати не тільки енерговитрати, але й дані енергоспоживання в режимі реального часу. Це дозволяє перевірити енергоефективність процесів та знизити витрати.

Дотримання суворих вимог

Виробництво фармацевтичних препаратів повинно дотримуватись суворих вимог, щодо чистих приміщень або інших приміщень, які, наприклад, повинні мати певну температуру або вологість повітря. Система zenon робить можливим ефективне дотримання цих вимог: наприклад, програми з zenon відповідають міжнародним нормам, таким як FDA 21, частина 11 або додаток 11. Крім того, zenon може бути налаштований і, таким чином, щоб відповідати вимогам програмного забезпечення GAMP 5, категорія 4.

Back To Top