skip to Main Content

Новий хмарний інструмент для одночасного аналізу кількох спектрів вібрацій

WEG Motion Fleet Management тепер має ще одну особливість: новий інструмент для візуалізації та розширеного аналізу спектру вібрацій ( FFT) , зібраних датчиками WEG для Industry 4.0. Новий хмарний інструмент застосовується для одночасного аналізу кількох спектрів вібрацій, що прискорює діагностику та процес усунення несправностей.

WEG Motion Fleet Management — це програмне забезпечення, за допомогою якого можна дізнатися робочий стан двигунів та приводів (інверторів та плавних пускачів) низької та середньої напруги, редукторів, моторів-редукторів, компресорів та інших засобів, які застосовуються у будь-якій галузі промисловості чи установці .

Для належного аналізу спектру вібрацій або швидкого перетворення Фур’є (FFT) вібраційного сигналу, отриманого за допомогою акселерометра, вбудованого в датчики, важливо використовувати універсальний інструмент для перегляду даних та розширеного аналізу, враховуючи вимірювання, зроблені в різний час функціонування активів промислового парку. Таким чином, користувачі можуть виконувати аналізи, подібні до аналізів експертів, спрощуючи діагностику та усуваючи несправності, що викликають вібрацію.

Діаграми

Інструмент доступний на рівні управління рішенням і містить три діаграми з взаємною швидкістю реагування: одну тривимірну (3D або каскадну), одну двовимірну (2D) та одну матричну кольорову. Ці діаграми дозволяють динамічно візуалізувати FFT, зібрані датчиками WEG, надаючи різні можливості аналізу сигналу вібрації.

Окрім взаємодії з кожною з діаграм, допускаються різні налаштування параметрів, такі як: вибір конкретних інтервалів вимірювань, вибір вимірюваної осі вібрації, автоматичний та ручний вибір/установка шкали осі (амплітуди та частоти) та вибір параметрів для колірної матриці, наприклад зміна інтенсивності або амплітуди.

Інтуїтивно зрозумілий аналіз

Перевагою програми є кількість спектрів, які можна переглядати одночасно. Діаграми зі 100 FFT генеруються швидко (~ 5 с) і мають візуалізацію рідини для подій взаємодії курсору на тривимірній діаграмі, а чутливість курсору практично миттєва (може змінюватися залежно від швидкості Інтернету та налаштувань використовуваного комп’ютера).

За допомогою цієї функції аналіз є інтуїтивно зрозумілим. Щоб отримати доступ до ресурсу, просто увійдіть у панель керування об’єктом, виберіть активний розділ, а потім – FFT.

Щоб дізнатися більше про WEG Motion Fleet Management, який використовує штучний інтелект для розширеного й автономного аналізу, перегляньте вебінар (ENG) :

Back To Top