skip to Main Content

Автоматизація поєднана з традиціями

Tiroler Speck

Рішення для автоматизації підприємств, засноване на програмній платформі zenon, забезпечує високоефективне виробництво традиційних делікатесів на найсучаснішому заводі компанії HANDL TYROL GmbH в м.Гаймінг в австрійському регіоні Тіроль.

Традиційне виробництво Tiroler Speck

Протягом тисяч років людство формувало мистецтво приготування м’яса шляхом соління, висушування та копчення. Саме так готується Tiroler Speck, автентична тірольська шинка або шпик, популярна альпійська закуска. Шпик готується за спеціальним рецептом протягом декількох місяців і має захищене географічне зазначення ЄС (PGI).

Найвідомішим і найбільшим виробником шпику PGI Tiroler Speck є компанія HANDL TYROL, заснована в 1902 році. У компанії працює близько 550 людей на чотирьох підприємствах. Компанія виробляє щорічно близько 15 тис. тонн оригінального тірольського шпику, бекону, сирокопчених ковбасних виробів і м’ясних виробів, які експортуються до 25 країн світу. На додаток до найвищих стандартів якості та чудового смаку продуктів, HANDL TYROL завдячує своїм успіхам нововведенням у технології виробництва.

Автоматизація виробництва шпику Tiroler Speck

Впровадження zenon на заводі компанії HANDL TYROL

Однією з цілей планування нового виробництва HANDL TYROL була інтеграція виробничого обладнання та будівельних технологій у цілісну систему автоматизації виробництва. Компанія HANDL шукала єдине системне середовище з центром управління, який би контролював виробничі процеси та забезпечував простий безпомилковий обмін даними з системою ERP.

Протягом декількох років фахівці з автоматизації компанії ematric, партнера компанії COPA-DATA, поступово інтегрували вже існуючі системи в програмну платформу zenon. Технологічне обладнання, виробничі машини та конвеєрні системи були підключені сюди. Всі зв’язки між системами ERP (система планування ресурсів підприємства) і MES (система управління виробничими процесами) і машинами було об’єднано завдяки ПЗ zenon. 

Впровадження zenon на заводі HANDL TYROL в м.Гаймінг (Австрія)

Комплексне програмне забезпечення охоплює традиційні SCADA ситстеми, панелі операторів HMI і ПЛК систем управління технологічними процесами. Це значно зменшує кількість інтерфейсів між різними системами, спрощує конфігурацію та підтримку всієї системи в цілому і мінімізує кількість можливих помилок. Для оптимальної інтеграції всього обладнання також було використано ПЛК zenon Logic.

“Повністю інтегрований потік даних у всіх системах дозволяє контролювати весь завод з мінімальними зусиллями” – підтверджує один з керівників компанії Карл Крістіан Хендл – “Інтегруючи всі системи в zenon, ми можемо швидко реагувати на несправності і проводити оптимізацію процесів”.

Після одномісячного пробного періоду завод розпочав повноцінну експлуатацію без необхідності подальших оновлень. Завод компанії HANDL TYROL в Гаймінгу став безпрецендентним прикладом поєднання традиційних методів виробництва і найсучасніших технологій.

Back To Top