skip to Main Content

Нові пристрої плавного пуску RSGT з алгоритмом самонавчання

Компанія Carlo Gavazzi Automation представляє нові прості у використанні пристрої плавного пуску RSGT для трифазних асинхронних двигунів змінного струму потужністю до 45 кВт. Перевагою нової серії RSGT є мінімальне налаштування завдяки алгоритму самонавчання та моніторингу в режимі реального часу.

RSGT Carlo Gavazzi

Просте налаштування завдяки алгоритму самонавчання

Нові пристрої плавного пуску серії RSGT оснащені алгоритмом самонавчання, який автоматично регулює параметри пуску для оптимізації пусків і зупинок двигуна. Для максимальної зручності використання, без шкоди для продуктивності, потрібні лише 3 функції налаштування (FLC, Ramp-up, Ramp-down).

Ramp-upВстановлює бажаний час запуску двигуна
Ramp-downВстановлює бажаний час зупинки двигуна
FLCВстановлює струм повного навантаження двигуна. Параметр FLC використовується серією RSGT для захисту від перевантаження та для максимального струму, дозволеного під час запуску двигуна

Алгоритм самонавчання налаштовує параметри плавного пуску для роботи з різними програмами та різними умовами навантаження. Він активний для гарантії кожного пуску двигуна з оптимальними налаштуваннями.

Вбудований захист двигуна від перевантаження (клас 10) та інтерфейс зв’язку Modbus

Пристрої плавного пуску RSGT оснащені портом зв’язку Modbus/RTU з 2-провідним з’єднанням RS485, що дозволяє користувачеві мати повний і простий моніторинг продукту в режимі реального часу. Цей протокол послідовного зв’язку дозволяє виявляти будь -які відхилення в роботі, а також надає достатньо історичних даних, які полегшують роботу з усунення несправностей у разі несправностей.
Інтеграція захисту електронного перевантаження класу 10 забезпечує вдосконалений захист електродвигуна і призводить до подальшої економії місця в електричній панелі. Захист послідовності фаз, функцію перевантаження та функцію сухого ходу можна легко ввімкнути та вимкнути за допомогою фронтальної кнопки.

Зменшення пускових струмів на 50%

Прагнення до підвищення енергоефективності впливає на світ промислових двигунів. Станом на липень 2021 року згідно європейської директиви Ecodesign трифазні електродвигуни потужністю від 0,75 до 1000 кВт повинні мати клас ефективності IE3 або вище. В Україні згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 2019 року всі електродвигуни з номінальною потужністю від 0,75 кВт до 375 кВт повинні мати номінальний коефіцієнт корисної дії не нижче рівня IE3 або відповідати рівню IE2 електродвигунів, оснащених регулятором швидкості.

Відповідно пускові струми двигунів з більш високою ймовірністю можуть досягати значень більших у 10 разів від номінального струму двигуна, а пристрої плавного пуску RSGT можуть протидіяти цій проблемі, зменшуючи пусковий струм у середньому на 50%.

Застосування

Пристрої плавного пуску серії RSGT – ідеальна пропозиція для застосування у таких сегментах, як HVAC, очищення води, сільське господарство та інтелектуальне будівництво.

Основні технічні особливості:

  • Алгоритм самонавчання: оптимізує пуск електродвигуна в будь-яких умовах
  • Найкраще в своєму класі зниження пускового струму з трифазним управлінням
  • Простота у використанні та економія часу на налаштування: потрібні лише 3 функції регулювання
  • Економія енергії за допомогою внутрішніх байпасних реле
  • Міцна конструкція дозволяє до 12 пусків на годину
  • Зменшена швидкість за допомогою крутного моменту: плавне уповільнення роботи насосів
  • Моніторинг у режимі реального часу за допомогою зв’язку Modbus RTU через з’єднання RS485

Купити пристрої плавного пуску RSGT і отримати кваліфіковану технічну підтримку по всій лінійці продукції Carlo Gavazzi Automation можна у менеджерів нашої компанії в офісі або за телефонами: +380 (32) 297-66-90, +380 (67) 67-67-222 та e-mail: svaltera

Back To Top