skip to Main Content

Надійні та точні датчики кольорових міток Autonics серії BC

Датчики кольорових міток серії ВС мають високу надійнісь та точність визначення кольору. За допомогою світлодіодів датчики цієї серії генерують світло RGB з роздільною здатністю 12 біт. Датчики серії ВС працюють в двох режимах визначення кольору з функцією 3-ступінчастого регулювання чутливості. Завдяки малому розміру променя (1.24 × 6.7мм) датчик визначає цільові об’єкти і колірні мітки малого розміру. Ступінь захисту IP67 забезпечує стійку і безпомилкову роботу датчика навіть у вологих та запилених середовищах.

Основні технічні характеристики:

  • Висока точність визначення кольору
    – світлодіоди RGB і роздільна здатність 12 біт
    – 2 режими визначення: 1) тільки колір, 2) колір + інтенсивність
    – 3х ступінчасте регулювання чутливості для кожного режиму (точне, нормальне, грубе налаштування)
  • Функція заглушення зовнішніх світлових перешкод дозволяє мінімізувати помилки і підвищити стабільність роботи датчика
  • Перевірка по еталонному кольору за допомогою навчального індикатора
  • Індикатор спрацьовування (червоний LED), індикатор стабільного виявлення (зелений LED), індикатор таймера (помаранчевий LED)
  • Налаштування робочих функцій за допомогою вхідного сигналу від зовнішнього ланцюга
  • Завдяки малому розміру променя (ширина 1.24мм, довжина 6.7 мм) датчик дозволяє визначати цільові об’єкти і колірні мітки малого розміру

Принцип дії датчиків кольорових міток Autonics

Датчики кольорових міток серії BC дозволяють визначати колір поверхні. За допомогою світлодіодів датчики випромінюють світло RGB (червоний, зелений, синій) і здійснюють розрахунок відбитого світла на основі співвідношень кольорів RGB з метою перевірки відповідності еталонному кольору.

Датчики кольорових міток Autonics серії BC

Висока точність визначення кольору

Датчики серії ВС генерують і випромінюють червоне, зелене і синє світло, забезпечуючи високу точність визначення кольору. Завдяки 12-бітній роздільній здатності точність визначення кольору до 99.2% (в середньому).

Точність визначення кольору 99,2%

Два режиму визначення і 3-х ступінчасте налаштування чутливості

Датчики серії BC можуть працювати в двох режимах в залежності від вимоги об’єкта: режим С (тільки колір) і режим C + I (колір + інтенсивність). Для обох режимів доступне точне, нормальне і грубе налаштування, завдяки яким забезпечується універсальність датчика.

Два режими визначення

Перевірка еталонного кольору за допомогою навчального індикатора

Після установки еталонного кольору на індикаторі функції навчання відображається відповідний колір. Користувач може легко перевірити еталонний колір по індикатору без повторного налаштування кольору.

Еталонний колір отримується за допомогою функції навчання і колір, що відображається на індикаторі функції навчання, можуть дещо відрізнятися, що обумовлено умовами навколишнього середовища (наявність блискучих поверхонь, кут відображення, тип матеріалу і т.д)

Індикатор функції навчання датчиків серії BC

Індикатор різних станів

Індикатор робочого (червоний LED) і стабільного режимів (зелений LED) дозволяють користувачеві швидко визначити стан датчика.

Індикатор стану

Перемикання режимів виходу відповідності / невідповідності кольору

За допомогою перемикача режиму для виходу можна активувати режим відповідності кольору (N.О.) та невідповідності кольору (N.C.).

Перемикання режимів відповідності/невідповідності кольору

Визначення об’єктів і колірних міток малого розміру

Компактний датчик (ширина 16мм × довжина 37мм) генерує промінь розміром 1.24мм (ширина) × 6.7мм (довжина) і дозволяє визначати об’єкти і колірні мітки малого розміру (на відстані до 15мм).

Малий розмір променю

Таймер затримки вимкнення

Таймер затримки вимкнення (40мс) забезпечує стійке виявлення об’єктів, які швидко рухаються.

Таймер затримки вимикання

Ступінь захисту IP67

Ступінь захисту IP67 забезпечує надійну і безпомилкову роботу датчиків навіть у вологих і запилених приміщеннях.

IP67 Autonics серії BC

Області застосування:

Купити датчики кольорових міток серії BC та тримати кваліфіковану технічну підтримку по всій лінійці продукції Autonics можна у менеджерів нашої компанії в офісі або за телефонами: +380 (32) 297-66-90, +380 (67) 67-67-222 та e-mail: svaltera@svaltera.lviv.ua.

Back To Top