skip to Main Content

Контролери безпеки та реле безпеки Leuze для захисту операторів та промислового обладнання

Пристрої безпеки серії MSI від Leuze для захисту операторів та промислового обладнання

Розвиток автоматизації в промисловості підвищує рівень вимог до концепцій безпеки людей на робочих місцях. Але безпека промислового обладнання зараз означає не тільки захист персоналу, вона є важливим внеском у ефективне та безперебійне виконання операцій.

Німецька компанія Leuze electronic, маючи багаторічний досвід у сфері захисту людей та обладнання, пропонує спеціально розроблену лінійку контролерів та реле безпеки серії MSI. Незалежно від того, чи хочете ви інтегрувати датчики безпеки, перемикачі або командні пристрої в ланцюг безпеки керування машиною: контролери безпеки та реле безпеки MSI забезпечують ефективну інтеграцію всіх пристроїв безпеки.

Контролери безпеки MSI 400

Контролер безпеки MSI 400

Для малих і середніх машин компактні захисні керуючі пристрої все частіше використовуються для контролю ланцюга безпеки. Захисні керуючі пристрої (контролери безпеки) одночасно аналізують кілька датчиків безпеки і можуть бути легко адаптовані до відповідних вимог за допомогою налаштовуваних функцій безпеки.

Завдяки простому введенню в експлуатацію, гнучким параметрам конфігурації та широкому діапазону вбудованих функцій, програмовані захисні керуючі пристрої MSI 400 пропонують оптимальні рішення. При необхідності пристрої можуть бути модульно розширені, а проекти можна легко й ефективно розробляти за допомогою безліцензійного програмного забезпечення для конфігурації MSI.designer.

Переваги MSI 400

  • Універсальне рішення
    З 3 базовими модулями серія MSI 400 пропонує універсальне рішення – від стандартних функцій до інтегрованих шлюзів. При необхідності всі основні модулі можна модульно розширити.
  • Економить простір
    24 безпечні протоколи вводу/виводу та промислові протоколи Ethernet інтегровані на ширині всього 45 мм. Це зменшує потрібний простір у розподільній шафі та спрощує замовлення, оскільки є лише один номер деталі.
  • Максимальна потужність перемикання
    На кожному виході системи доступна потужність перемикання без зносу 4 А. Це дозволяє напр. клапани, які приводяться в дію безпосередньо, і робить непотрібними додаткові реле.
  • Швидка онлайн-діагностика
    Інтегрована онлайн-діагностика та системний журнал забезпечують швидкий огляд стану системи. Завдяки чому швидко локалізуються можливі проблеми. Рішення для дистанційного технічного обслуговування також можуть бути реалізовані без додаткових зусиль, що робить дорогі роботи з технічного обслуговування непотрібними.

Технічні характеристики MSI 400

  • Базові модулі шириною 45 мм і 24 безпечними входами/виходами
  • Можливість розширення до 116 безпечних входів і 56 безпечних виходів
  • Оптичний індикатор функції за допомогою світлодіодів для кожного входу/виходу системи
  • Шлюзи для PROFINET, Ethernet/IP і Modbus інтегровані в базовий модуль. Модулі шлюзу доступні для EtherCAT, PROFIBUS та CANopen
  • Функції безпеки для управління пресом
  • 4 А Незношувана потужність перемикання
  • Усі пристрої з гвинтовими або пружинними клемами

Особливості MSI 400

Ідеальний старт – модульне розширення

Навіть модель початкового рівня MSI 410 має 20 безпечних входів і 4 безпечних виходу, що є ідеальною відправною точкою для стандартних застосувань. При необхідності всі базові модулі MSI 400 можна розширити за допомогою модулів розширення вводу/виводу до 116 безпечних входів і 56 безпечних виходів. На кожному виході системи доступна потужність перемикання без зносу 4 А.

Інтегровані шлюзи

Контроль безпеки MSI 400 можна легко інтегрувати в промислові мережі. Маючи ширину всього 45 мм, інтерфейс Ethernet і протоколи Industrial Ethernet вже інтегровані.

Модулі шлюзу

Модулі шлюзу використовуються для інтеграції в інші польові шини, такі як EtherCAT, PROFIBUS і CANopen.

Гнучкі технології підключення

Усі модулі доступні зі з’єднувальними гвинтовими клемами або з пружинними/вставними клемами для зручного і швидкого встановлення.

Знімна пам’ять

Знімна пам’ять у форматі SD-карти, доступ до якої можна отримати на лицьовій стороні, має великий об’єм пам’яті для прикладних програм. Таким чином, робота з проектами спрощується, заощаджуючи значну частину часу під час введення в експлуатацію, тиражування та у разі необхідності обслуговування. Кришка, закріплена на пульті, захищає пам’ять від ненавмисного видалення.

Швидке підключення

Інтегровані інтерфейси USB та Ethernet забезпечують гнучкий доступ до системи. Завдяки цьому інформація про стан та діагностику доступна швидко під час налаштування та експлуатації.

Світлодіодні індикатори для визначення стану

Усі входи та виходи системи мають чітко призначені світлодіодні індикатори, розташовані над з’єднаннями. Вони доповнюються іншими світлодіодами для відображення стану модуля. Завдяки цьому робочий стан системи можна визначити швидко й безпомилково.

Програмне забезпечення MSI.designer

MSI.designer – безліцензійне програмне забезпечення для конфігурації для швидкого та легкого налаштування всіх пристроїв серії MSI.

Технічні особливості MSI.designer

MSI.designer
  • Більше 50 сертифікованих функціональних блоків
  • Підтримка до 300 функціональних блоків на проект
  • Зручне настроювання конфігурації апаратного забезпечення
  • Просте програмування логіки
  • Моделювання та аналіз логіки для первинного випробування захисних функцій на ПК
  • Примусовий режим для детальної перевірки функцій
  • Налаштований звіт для професійного ведення наочної документації
  • Онлайн-діагностика швидкої перевірки стану, зокрема. для дистанційного керування

Реле безпеки MSI

Реле безпеки MSI

Реле та інтерфейси безпеки призначені для підключення датчиків безпеки (таких, наприклад, як килимки безпеки або кнопки для двох рук — див. рис.) до систем управління, забезпечують гарантовану роботу датчиків, їх самодіагностику, роботу з дублюючими виходами датчиків. Також можуть виконувати додаткові функції.

Компактні та надійні

Компактні та надійні реле безпеки пропонують правильне рішення для швидкої інтеграції окремих датчиків безпеки в ланцюг безпеки машин і систем. Застосування варіюються від моніторингу простих компонентів, таких як аварійне зупинення або захисні перемикачі, до інтеграції оптоелектронних датчиків і реалізації функцій із затримкою в часі.

Усі реле доступні зі гвинтовими або пружинними клемами. Це забезпечує гнучкість під час встановлення та дає можливість швидкої заміни в разі обслуговування.

Лінійка MSI включає в себе як логічні аналізатори, призначені для певних типів датчиків і технологій, так і логічні аналізатори для універсального використання. До серії входять моделі із затримкою часу до 3 секунд і до 30 секунд.

Реле розширення контактів підходять як для простих розширень вихідних даних для OSSD, так і для розмноження контактів для логічних аналізаторів або контролерів безпеки.

Логічні аналізатори

  • Два або три нормально відкритих контакти (НО) і один нормально закритий контакт (НЗ)
  • Автоматичний і ручний перезапуск
  • Моніторинг контактора (EDM)
  • Струм перемикання до 8 А
  • Паралельний аналіз двох пристроїв безпеки з одним реле (модель MSI-SR5)
  • Моделі з регульованою затримкою часу до 3 секунд або до 30 секунд
  • Моделі з періодичним тестуванням датчиків безпеки типу 2 і типу 4

Розширення контактів

  • Контактне множення для логічних аналізаторів та контролю безпеки
  • Розширення до 5 нормально відкритих контактів (НО)
  • Спрощені варіанти розширення виводу даних OSSD
  • Струм перемикання до 6 А
  • Модель з двома паралельними вихідними розширеннями 2x (2 НО/1 НЗ) в одному пристрої (MSI-SR-CM42R)

Купити реле безпеки та контролери безпеки Leuze electronic та тримати кваліфіковану технічну підтримку можна у менеджерів нашої компанії в офісі або за телефонами: +380 (32) 297-66-90, +380 (67) 67-67-222 та e-mail: svaltera@svaltera.lviv.ua.

Back To Top