skip to Main Content

Інверторні приводи серії GA500 від Yaskawa — ключовий елемент системи автоматизації у виробництві сиру

SwissDrives AG, технологічний партнер компанії Yaskawa, розробив масштабне рішення для керування складною системою процесу затвердіння сиру в Австрії. Одним з ключових елементів цієї амбітної концепції автоматизації є інверторні приводи серії GA500 від Yaskawa з вбудованими додатковими платами ProfiNet. Загальна кількість перетворювачів частоти GA500 в проекті склала 40 штук.

Щоб гарантувати ідеальне дозрівання сиру, потрібна велика кількість етапів затвердіння. Як показує цей приклад великої австрійської сироварі, завдання автоматизації такого процесу технічно складне, але можливе: нещодавно розроблена система на підприємстві візьме на себе переробку напівтвердих і твердих сирів у різних формах.

Перетворювачі частоти відіграють вирішальну роль у контролі різних процесів. У пошуках відповідної моделі, яка була б надійною, швидкою та ефективною, сировар зосередився на контролі якості, але також на двох інших вимогах:

  1. Повинна бути можливість безперебійної інтеграції інверторів у існуюче середовище управління.
  2. Інвертори повинні бути достатньо міцними, щоб витримувати суворі екологічні умови харчової промисловості. Наприклад, систему регулярно чистять дезінфікуючими засобами.

Спеціально запрограмований функціональний модуль від SwissDrives

Інверторні приводи інтегровані в мережу управління ProfiNet для системи за допомогою спеціально запрограмованого функціонального модуля. Як програмне рішення, функціональний модуль ProfiNet інтегрує всі перетворювачі частоти Yaskawa в існуючий контролер і подає додаткову інформацію від інверторів до ПЛК. Крім того, він також дозволяє використовувати велику кількість додаткових функцій перетворювача частоти.

Користь для клієнта в тому, що потрібен лише один функціональний модуль ProfiNet. Цей функціональний модуль можна адаптувати для кожного перетворювача частоти. Функціональний модуль дозволяє ефективно інтегрувати всі перетворювачі частоти Yaskawa у існуючий ПЛК, а готовий інтерфейс стане стандартом замовника для наступних проектів. Функціональний модуль ProfiNet можна використовувати для всіх інверторів Yaskawa серій GA500, GA700, A1000, U1000 та V1000.

Інверторні приводи GA500

Інверторні приводи змінного струму серії GA500 від Yaskawa забезпечують надзвичайно ефективне управління різних типів двигунів та надзвичайно гнучкі з точки зору інтерфейсів. Їх основні функції включають вбудований фільтр ЕМС, двоканальну функцію безпеки STO з SIL3/PLe, управління до п’яти інверторів за допомогою однієї карти fieldbus, а також інтуїтивно зрозумілу та зручну настройку та моніторинг за допомогою програм для смартфонів. Пристрої поєднують компактні розміри з високою продуктивністю.

Завдяки своїй міцній конструкції компактні інвертори також можна використовувати в спекотних умовах до 60 ° C. Плити стандартно покриті для захисту від пилу та вологи. Вентилятори охолодження з регулюванням температури працюють лише за потреби, що мінімізує забруднення та збільшує інтервали технічного обслуговування. Яскравий світлодіодний дисплей і тактильна клавіатура забезпечують легку та інтуїтивно зрозумілу навігацію по меню, що мінімізує потребу в навчанні.

Back To Top