skip to Main Content

Дифузійний фотоелектричний датчик ODT 3C з приглушенням заднього фону та функцією вимірювання відстані

Новий дифузійний фотоелектричний датчик ODT 3C

У багатьох промислових процесах важливим є не тільки виявлення об’єкта, а й те, щоб він перебував у певному положенні або на конвеєрній стрічці на певній відстані від машини. Навіть перевірка того, чи є об’єкт окремим чи лежить поверх іншого об’єкта на конвеєрній стрічці, може мати вирішальне значення для наступних етапів процесу (пакування). Щоб виконати ці завдання з одним датчиком, пристрій повинен надавати як комутаційну, так і вимірювальну інформацію до системи керування машиною.

З розробкою компанії Leuze electronic тепер достатньо одного датчика для вирішення обох завдань одночасно. Новий дифузійний фотоелектричний датчик ODT 3C з приглушенням заднього фону є ефективним і зручним рішенням 2-в-1 завдяки функціями виявлення об’єкту та вимірювання відстані.

Переваги

  • Зручне і ефективне рішення 2-в-1: задачі виявлення та вимірювання вирішуються одним датчиком
  • Передача значення вимірювання в даних процесу за допомогою IO-Link
  • Регулювання діапазону за допомогою кнопки навчання, кабелю або IO-Link
  • Ідеальна реакція на чорне та біле (похибка < ± 3 мм на 150 мм)
  • Датчик з IO-Link: широкий діапазон діагностичних даних з пристрою, напр. значення температури, якість сигналу та попередження
  • Дистанційне налаштування: регулювання діапазону з цифровим введенням через IO-Link (наприклад, 100 мм)
  • Пристрої мають два незалежних комутаційних виходи (OUT1 і OUT2)
  • Активне приглушення зовнішнього світла: відсутність помилкового перемикання, незважаючи на пряме світло від світлодіодного освітлення приміщення
  • Доступні моделі з виходом попередження (як OUT2)
  • Моделі IO-Link з профілем Smart Sensor відповідно до до Ed. 2 V1.1 (2021)
  • Захист від несанкціонованого доступу завдяки замку для управління
  • Світлодіоди стану видно з усіх боків
  • Спеціальні для пристрою функціональні модулі IO-Link доступні для Siemens, Beckhoff, Rockwell тощо

Приклади застосувань

Контроль товщини тіста на виході з тісторозкаточної машини в хлібопекарській промисловості

Вимога:

У харчовій промисловості машина розкочує тісто, яке згодом переробляється на хлібобулочні вироби. Ця машина точно розкочує тісто до необхідної товщини. Під час переміщення на конвеєрну стрічку тісто має зберігати форму. Щоб контролювати це, потрібні датчики. Вимірюваною величиною є відстань між тістом і датчиком, яка завжди повинна бути від 100 до 120 мм.

Рішення:

Новий датчик ODT 3C розташований на виході з тісторозкаточної машини над петлею для тіста і вказує зверху на поверхню тіста, яка була витиснута машиною, щоб подати значення відстані до вищого ПЛК. Мета полягає в тому, щоб регулювати тісто в межах оптимальної відстані 100–120 мм. Якщо датчик виявляє значення вимірювання за межами цього цільового діапазону, двигуни конвеєрної стрічки відповідно регулюють швидкість конвеєра.
Значення вимірювання оцінюється в даних процесу через IO-Link. Крім того, діагностичні дані передаються на контролер через IO-Link для цілей Industry 4.0.

Позиціонування стосу в індустрії напоїв/пакування

Вимога:

У промисловості напоїв наповнені пляшки часто поставляються з вторинною упаковкою в картонній пакувальній машині, де вони групуються разом і об’єднуються в одиничну упаковку, готову до продажу. Попередньо нарізані картонні коробки мають автоматично вилучатися зі стосу, відокремлюватися, а потім надаватися для процесу склеювання та складання. Щоб забезпечити оптимальну продуктивність наступних етапів процесу, стос картону необхідно розташувати в певній точці на конвеєрній стрічці, а потім відрегулювати на певну відстань від датчика, розташованого збоку.

Рішення:

Використовуючи новий ODT 3C, стос картону можна сканувати вздовж його довшої сторони з метою моніторингу присутності (функція датчика перемикання), а потім безперервно розміщувати на певній відстані (наприклад, 120 мм) від кромки стосу за допомогою значення вимірювання (функція вимірювального датчика).

Контроль якості та висоти об’єкта на конвеєрній стрічці

Вимога:
У харчовій промисловості вироблені продукти (наприклад, плитки шоколаду) транспортуються окремо на конвеєрній стрічці. Під час цього процесу важливо стежити за тим, чи не лежать якісь предмети один на одному, тобто вони не можуть бути використані для подальшої обробки (наприклад, пакування).

Рішення:

Новий датчик ODT 3C встановлюється прямо над стрічкою конвеєра, щоб він дивився на продукти зверху. Він виявляє об’єкти (функція виявлення) і вимірює їх висоту (функція вимірювання). Таким чином, датчик гарантує, що продукти транспортуються окремо на конвеєрній стрічці, не лежать один на одному і тому їх можна використовувати для процесу пакування.

Основні моменти

2-в-1: виявлення та вимірювання за допомогою одного датчика

Завдання виявлення та вимірювання вирішуються одним датчиком – це економить час і гроші під час закупівлі, монтажу та введення в експлуатацію, а також під час експлуатації.

Широкий діапазон діагностичних даних за допомогою IO-Link

Широкий діапазон діагностичних даних з пристрою, напр. значення температури, якість сигналу, лічильник об’єктів і попередження. Передача значення вимірювання в IO-Link для моніторингу певної області вікна.

Регулювання діапазону за допомогою пульта

Робочий діапазон можна налаштувати чисельно (наприклад, 100 мм) за допомогою IO-Link (дистанційне налаштування). Калібрування пристрою також забезпечує високий рівень точності при налаштуванні за допомогою пульта дистанційного керування. В результаті точки перемикання в пристрої регулюються майже повністю незалежно від відображень, коли налаштування здійснюються через IO-Link і коли пристрій замінюється на запасну частину. Висока точність і калібрування пристрою також надзвичайно корисні, коли справа доходить до зміни пристрою, оскільки попередні налаштування можна передати на новий пристрій без втрат через IO-Link без необхідності повторювати навчання.

Активне приглушення навколишнього світла

Нові датчики серії ODT 3C мають функцію активного придушення зовнішнього світла (FW1.5). На датчик не впливає пряме світло від світлодіодного освітлення приміщення, що не викликає несправного перемикання. Це значно підвищує функціональну надійність датчика.

Технічні характеристики

  • Розміри 11 x 34 x 18 мм (Ш x В x Д)
  • Робочий діапазон 10 – 150 мм
  • Діапазон вимірювань 30 – 150 мм
  • Роздільна здатність 1 мм
  • Точність < +- 3 мм на 150 мм (6% – 90% ремісія)
  • Класи захисту IP67, IP69K
  • Температура навколишнього середовища від -40°C до 60°C
  • З’єднання M8/M12 і різні варіанти кабелю
  • Тип: видиме червоне світло

Купити дифузійний фотоелектричний датчик ODT 3C та тримати кваліфіковану технічну підтримку по всій лінійці продукції Leuze electronic можна у менеджерів нашої компанії в офісі або за телефонами: +380 (32) 297-66-90, +380 (67) 67-67-222 та e-mail: svaltera@svaltera

Back To Top