Skip to content

zenon – основа цифрової фабрики

COPA-DATA - партнер

В сучасному світі з кожним днем гостріше постає питання оцифровування виробництва. Провідні компанії-розробники інноваційних технологій та рішень все більше співпрацюють з освітніми та науково-дослідними установами. Наш партнер австрійська компанія COPA-DATA, технологічний лідер в області рішень для ергономічних і високо-динамічних процесів, стала учасником проекту “Цифрова Фабрика” (Digital Factory), заснованому на базі університету прикладних наук Форарльберга (FH Vorarlberg), одного з провідних австрійських університетів.

Метою проекту є використання можливостей, що надаються сучасними процесами обробки великих даних (big data processing), для створення надійних моделей для автоматизованого виробництва в різних локаціях. 

Лабораторія цифрової фабрики Forschungszentrum Vorarlberg розроблена як науково-дослідний центр. Інфраструктура цифрової фабрики дуже тісно повторює реальне виробниче середовище. Можна відтворити основні аспекти виробництва реальних товарів (виробництво з ЧПК, інтралогістика, інтелектуальне зберігання). Лабораторія використовується для розробки, тестування та демонстрації методів цифрового виробництва та управління фабрикою, аналізу даних, співпраці людина-машина або ІТ-безпеки у виробництві.

zenon

zenon дозволяє з’єднати системи управління машинами одна з одною і контролювати виробництво.

Всі компоненти (обладнання, роботи, 3D-принтер) об’єднано в мережу, інтегровано і візуалізовано в zenon. У майбутньому, zenon також зможе обмінюватись даними з ERP-системою (англ. Enterprise Resource Planning System — Система планування ресурсів підприємства). Ідея полягає в тому, що дві виробничі локації, з’єднані між собою через хмару, і виробничі замовлення розподіляються автоматично на основі таких факторів, як поточні потужності системи.

З точки зору програмного забезпечення zenon є центральним вузлом дослідно-навчального центру.

Засновники проекту розглядають цифрову фабрику як відкриту лабораторію, в якій компанії можуть співпрацювати з FH Vorarlberg для розробки концепцій рішень для завдань Industry 4.0.

Back To Top